Министър Данаил Папазов откри модернизираната жп отсечка Михайлово – Калояновец


Откриваме вторият железопътен проект изграден със средства от Оперативна програма „Транспорт“. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на церемонията по официално въвеждане в експлоатация на модернизираната железопътна отсечка Михайлово – Калояновец, част от проекта за рехабилитация на линията Пловдив – Бургас.

 „Другите два лота, които са част от линията Пловдив – Бургас и са в процес на изграждане, са достигнали между 70 и 80 % изпълнение“, каза Данаил Папазов.Очаква се те да бъдат завършени до края на тази година. По думите му целта е до 2020 г. по-голяма част от линията да позволява скорост от 160 км/ч.

Министър Данаил Папазов съобщи, че всички железопътни проекти по Оперативна програма „Транспорт“ са в процес на изпълнение. До този момент Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е получила над 394 млн. лв. от европейската програма.

 Проектът за рехабилитация на линията Пловдив – Бургас е изпълнява по Оперативна програма „Транспорт“. Стойността на отсечката Михайлово – Калояновец е над 35 млн. лв. и позволява скорости от 160 км/ч.